Thursday, February 24, 2011

why am I not so into blogging now?





Assalamualaikum.

Mungkin yang follow blog lagi satu dah tahu kot kenapa. Tapi yang tak tahu tu, ni nak bagitahu la ni.

Almost 3 weeks dah, that little girl yang jadi header blog ni disahkan ada leukemia.

Dah 2 minggu ulang alik ke JB untuk si kecil ni.

That is the CVL. Saya tak belajar medic untuk terangkan apa ini. Tapi yang pasti dia tebuk kat chest. 

It is a special intravenous (IV) line that is used in children who need IV therapy for a long time. IV therapy means medicine that is put into the vein. A CVL makes it easier and more comfortable for your child to receive medicines such as chemotherapy and IV fluids, or to have blood samples taken.

Aku memang tak dapat terima waktu awal awal. Jujurnya. Tak sampai hati nak tengok dia hilang rambut dia satu demi satu disebabkan chemotherapy macam kawan kawan dia dalam wad tu. Sungguh. Sebak.
Tapi last weekend waktu balik jenguk dia,chemotherapy dah start. Orang lain after chemotherapy selalunya tak aktif, tidur je,tak da selera makan. Tapi alhamdulillah dia okay setakat ni. Aktif sangat. Dia memang budak yang kuat semangat. So kami pun kena kuat macam dia kan?

So rasa malas nak tulis blog and pergi tengok blog orang. Nanti akan terbitnya rasa, kenapa lah dia tak macam orang lain. Tak boleh itu, nanti it hurts more. Kami terima dugaanMU ini. Doakan kami dan si kecil tu diberi kekuatan insyaAllah. Doakan juga penyakitnya tak datang kembali after treatment 2 years berakhir.

Now is the time untuk kumpul duit for her. :) Doakan kami mampu harungi semua ini dan doakan juga Dania kuat untuk lawan sel jahat tu. Fighting!

5 comments:

Cik Moon March 17, 2011 at 4:14 PM  

smga adik dania sentiasa sihat.. smga kamu dapat mengharungi dugaan ini.. mintalah pertolongan Allah, mengadulah pada Allah.. saya disini turut mendoakan utk adik dania yg comel tu..

Nurr Kasih March 22, 2011 at 3:03 PM  

Allahuakbar..semoga kamu tabah menghadapai smua ini. InshaAllah kamu mampu harunginya. nurr juga doakan adik dania akan sihat seperti sediakala. ameen.

syakey March 22, 2011 at 7:20 PM  

moga sembuh cepat. ;)

Anonymous,  April 7, 2011 at 2:04 PM  

angah sayang nia.....

ejai_ej June 7, 2011 at 12:30 PM  

insyaAllah everything will goes well. hope that you'll be strong.. send my regards to her.. :)

About Me

My photo
22 years old.Final year Polymer Engineering USM.Single yet always available :P. Get to know who I am before u spill your thought about me.

Followers


ShoutMix chat widget

Pesanan untuk kekasih :P

~jangan datang blog aku kalau tak suka~
1.VERY IMPORTANT: Any pictures or quotes or sentences in this +ceritera kita+ BLOG is subjected to copyright. Please inform if you want to share with others. It will not cause a big deal. Tade hal punya, tapi mintak izin dulu.
2. Dont ever spill out your thought about me
3. I wont respect someone like anonymous,u pay for what u said and wrote,remember?
tQ :)

My Blog List

click2~;)

  © Free Blogger Templates Photoblog III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP